Pasen 2022 – dag 7 en 8 – Barcelona

Zaterdagmorgen namen we de trein in Pineda de Mar richting Barcelona. Voor 11 euro heen en terug per persoon zijn we na 1uur en 15 minuten treinzitten in Barcelona. Een mooie rit met vooral zicht op zee.

We stappen uit in Plaça Catalunya en staan onmiddellijk aan het begin van de Rambla. Deze hebben we helemaal afgewandeld, kuierend tussen het volk (de drukte viel nog goed mee) en de kraampjes met typische souvenirs, ijsjes en een bezoekje aan La Boqueria.Rond de middag zochten we een plekje om te eten, dat was moeilijker dan gedacht. De Spanjaarden eten ’s middags vrij laat, waardoor we op één plek gewoon de kaart kregen voor een koffie en een croissant!
Op de Rambla Catalunya vonden we een leuke zaak waar we lekkere pasta gegeten hebben.
Na het eten wandelden we rustig door de zijstraten van de Rambla Catalunya, winkeltjes kijken, Happy Socks kopen en zo ontdekten we mooie steegjes en gezellige pleintjes.


We wandelden richting haven, ontdekten ook daar weer een mooie omgeving. In de haven waren ferme dure boten aangemeerd, het bekijken waard. Na een likijsje (Ferre heeft getrakteerd) spraken we af met Serge, Ilse, Marnik en Liene. Zij waren juist gearriveerd in Barcelona.


Samen wandelden we langs het water en de stranden, terug in het oude stadsgedeelte dronken we nog iets op een terras en wandelden we naar de Plaça Catalunya waar we de trein terug richting Blanes namen.
Moe (27 000 stappen, 20 km) maar voldaan en met veel mooie indrukken van de stad kwamen we om 21.30 uur terug aan de mobilhome. Een broodje eten, douchen en slapen. Om zondag weer terug richting Barcelona te gaan.


Zondag start onze wandeling van de Plaça Catalunya naar de Sagrada Familia. De bekende kerk die nog steeds afgewerkt wordt volgens de architectuur van Gaudi. Een trekpleister in Barcelona. En terecht, een heel mooi indrukwekkende kerk, met daarrond een gezellig plein en de bijhorende straatverkopers en souvenirwinkeltjes. Vandaag (palmzondag) extra straatverkopers met palmtakken en rieten palmtakken met versiering en snoepjes voor de kinderen. De kerk op zich was (nog) niet open. Zo te horen werd er een kerkdienst gehouden ter ere van Palmzondag.Na de nodige foto’s genomen te hebben, heeft onze papa een wandelroute uitgestippeld waar we nog 2 gebouwen kunnen zien ook naar de architectuur van Gaudi. We houden een tussenstop in een bakkerij/tearoom waar we een broodje/koffiekoek eten en iets drinken.
Tijdens onze wandeling komen we ook langs de grote winkelstraat met de iets duurdere shops: Burberry, Boss, Chanel, ….. niet voor onze portemonnee. En ze waren gesloten, Palmzondag of gewoon zondag???

Terug op de Rambla de Catalunya gingen we op zoek en vonden we het gezellige pleintje waar we een tafel op het terras konden bemachtigen voor een pasta (voor Ferre) en tapas (voor papa en mama). Daarna nog even wat kuieren, de meeste winkels waren dicht vandaag. Even passeren bij het Hard Rock café, een T-shirt kopen voor onze tieners van de familie en terug de trein op naar Pineda!
Weer een leuke dag in Barcelona.

Plaats een reactie