Overnachting Stuttgart en reis naar Rothenburg ob der Tauber

Omwille van het extreem warme weer, was onze overnachting in Stuttgart niet zo geslaagd. Om 11u was het nog steeds 31 graden het totale gebrek aan schaduw op de verder wel functionele camperplaats maakte dat de tarmac warmte bleef uitstralen.
Dus vanmorgen trokken we door de hitte naar Rothenburg ob der Tauber, een middeleeuwse ommuurde stad die erg veel toeristen aantrekt. Ontbijten deden we in een wegrestaurant omdat we vergeten waren brood te halen :mrgreen: en de rit van 174 km verliep voorspoedig, ondanks de hitte die opliep tot 36 graden.
In Rothenburg meldden we ons aan op de camping. De bedoeling was om naar Tauber Idyll te gaan, maar toen we geïnstalleerd waren merkten wat dat we op Tauber Romantik zaten omdat het Wifi netwerk zo heet. Foute camping maar een zeer goede vergissing want de andere camping is lang zo mooi niet.
De camping zelf is heel rustig met vooral oudere mensen en weinig kinderen. Vanmiddag toen wij aankwamen was er bijna niemand, op dit moment staat de camping vol. Ik vermoed dat veel mensen op doorreis zijn naar het zuiden en hier een nachtje stoppen. Het onthaal was supervriendelijk, de plaatsen zijn ruim en schaduwrijk, het sanitair is modern en proper. Alles wat ons hartje begeert voor 28 euro per nacht!
We zijn vanmiddag even naar de bakker gefietst voor broodjes, maar dat was niet min: in eerste versnelling met maximale ondersteuning raakten we nog net boven. We worden oud vrees ik…
Voor de rest hebben we ons kalm gehouden want het was nog steeds erg heet vandaag.
Morgen bezoeken we Rothenburg te voet, normaal gezien bij een aangename 26 graden.

1 gedachte over “Overnachting Stuttgart en reis naar Rothenburg ob der Tauber”

 1. Hallo Ilse, Stefan en Ferre
  Hier alles ok.
  Mijn voet is iets dunner.
  De temperatuur hier schommelt rond 25 graden, afgewisseld met zon en bewolking.
  Ik taffel maar wat rond, veeg in huis een beetje en probeer het ook buiten een beetje
  te onderhouden. Het is erg droog !
  Groetjes en kusjes voor Ferre.

  Moeke

  Beantwoorden

Plaats een reactie