Lissabon dag 4 – Sintra

Nadat we gisteren al eens op verkenning gingen in het station Rossio in Lissabon, verliep het nemen van de trein vanochtend probleemloos. Voor minder dan 11 EURO (voor twee personen, heen en terug) reden we met de trein naar Sintra, een comfortabel ritje van 45 minuten.

Het historische centrum van de Vila de Sintra is beroemd om zijn 19e-eeuwse Romantische architectuur, historische landgoederen en villa’s, tuinen en koninklijke paleizen en kastelen, waardoor de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. Tot de bezienswaardigheden van Sintra behoren het middeleeuwse kasteel van de Moren, het romantische Pena National Palace en het Portugese renaissancepaleis Sintra National Palace.

We begonnen in Quinta da Regaleira. Dit sprookjesachtige landgoed en UNESCO Werelderfgoedlocatie in de buurt van het historische centrum van Sintra staat bekend om zijn prachtige architectuur, aangelegde tuinen en de griezelige Inwijdingsputten. We wandelden over het landgoed om meer te weten te komen over de boeiende geschiedenis en bezochten de ondergrondse tunnels, grotten, kapel en nog veel meer.

We aten een lekkere toeristensnack op de trappen naar het grote kasteel van Sintra, maar waagden ons zelf niet aan de volledige klim naar het kasteel. Drie kilometer bergop wandelen zat er niet meer in na enkele intensieve dagen van wandelen.

Daarna bezochten we het “the national palace of Sintra”. Het Nationaal Paleis van Sintra, gelegen in het historische stadscentrum, werd bijna acht eeuwen lang bewoond door de Portugese monarchie en haar hofhouding. Het werd vooral tijdens de middeleeuwen veel gebruikt als jachtverblijf en toevluchtsoord voor de uitbraken van ziektes in de hoofdstad, of als zomerverblijf dankzij het aangenamere klimaat van de stad.

Dit was een mooi kasteel met een interessante historiek die ook mooi uitgelegd werd in de rondleiding.

Na weer een vermoeiende maar zeer interessante dag (met bovendien heel mooi weer) wandelden we richting het station.

Aangekomen in ons appartementje ploften we neer in de zetel met een kop koffie en een koekje. Even gerust en we wandelden alweer naar het centrum van Lissabon, het Praça do Comércio waar we een lekkere pasta aten onder de ondergaande zon. Een mooie afsluiter voor weer een heerlijke dag en een mooie afsluiter voor deze uitstap. Morgenvroeg brengt de Uber ons naar het vliegveld en vliegen we terug naar de realiteit. En naar Ferre, die zaterdag terugkomt van een hopelijk geweldige skivakantie met zijn schoolvrienden.

Plaats een reactie