Zwemmen in zoutwater

Vandaag stond de reis van Luxemburg naar Bad Schönborn op het programma. We reden ongeveer 4 uur over deze 300km, op het gemakje en in rustig verkeer. Omstreeks 14u arriveerden we op de camperplaats aan de thermen.
De camperplaats biedt plaats aan 87 campers die voornamelijk bereden worden door de derde leeftijd. Niet verwonderlijk als je de omgeving kent: we zijn omringd door ziekenhuizen, wellness dingen en dokters en de gemiddelde leeftijd op straat schat ik op 70.
Toen we een plekje uitgezocht hadden gingen we naar de thermen voor een verfrissende zwempartij. Dat verfrissende viel wat tegen: de thermen bestaan uit verschillende zwembaden met zoutwater. De temperatuur verschilt per bad en zit tussen de 34 en 38 graden. Het zoutgehalte tussen 3 en 15 procent. In het bad met 15 procent zout kan je drijven zonder enige moeite. Zelfs Ferre kon heerlijk op z’n rug drijven.
Na het zwemmen en nadat we het zout afgespoeld hadden in de douche wandelden we naar het marktplein waar we lekker en goedkoop aten in café Glashaus.
Daarna nog een ijsje voor Ferre en terug naar de camper. In de camper was het geweldig warm, zodat we nu (21u50) nog altijd gezellig buiten zitten. Hopelijk kunnen we toch weer lekker slapen, zodat we uitgerust zijn voor de trip naar de Titisee morgen.

1 gedachte over “Zwemmen in zoutwater

 1. Mooie foto’s.
  Ferre heeft al heel wat beleefd !
  En de vakantie is nog lang niet halfweg !
  Na die vele aktiviteiten heeft hij zeker wel veel honger ?!!!
  Voor morgen een goede en veilige reis en een prettige voortzetting van jullie vakantie.
  Groetjes

  Mama

Een reactie plaatsen