Zomer 2023 – dag 9 – Königssee

En stramme spieren hadden we vanochtend! Dus lassen we een rustig dagje in: uitslapen tot 9 uur, rustig ontbijten, afwassen en opruimen.
We rijden vandaag naar Königssee, een meer dat dicht bij Salzburg ligt maar wel nog in Duitsland. We kiezen ervoor om niet de snelste route te nemen (over de Duitse autobahn) maar wel de mooiste (dwars door de Oostenrijkse bergen en dalen). Het ritje was redelijk lang (3,5 uur) en vermoeiend voor papa, maar de uitzichten maken het de moeite waard. We stopten ook nog even aan Der Wilden Kaiser om te lunchen.

Na de lunch reden we door tot aan de Lidl om inkopen te doen. Daar was het zeer druk en krap om te manoeuvreren, dus weer een klein stressmomentje voor papa

Na aankomst op de camperplaats zag mama nog een camping dichtbij liggen en na de korte inspectie besloten we naar de meer comfortabele camping te verhuizen. We kregen een mooi plekje aan de rivier en met een prachtig uitzicht op de bergen.

Het geluid van de rivier moet je er nog bij fantaseren.

We gingen al even op verkenning in het toeristische dorpje en dronken een aperitiefje in de Biergarten met een prachtig uitzicht op het meer. In één beweging planden we ook al ons boottochtje voor morgen.


Met spierpijn kropen we weer op tijd in bed zodat we morgen onze dag lekker vroeg kunnen starten!

 

1 gedachte over “Zomer 2023 – dag 9 – Königssee

Een reactie plaatsen