Zomer 2023 – dag 17

Vanmorgen werden we wakker op de camperplaats in Nördlingen. We wandelden nog even naar het winkelcentrum, loosden water en toilet en vertrokken naar Rothenburg o/d Tauber. We bezochten deze mooi ommuurde stad al eerder, maar we vonden het toen zo mooi dat we nu terug wilden gaan.

Na een uurtje rijden parkeerden we op de camperplaats aan een van de stadspoorten en wandelden op enkele minuten de stad in. De kerstwinkel van Käte Wohlfahrt is altijd een bezoekje waard en ook de andere leuke winkeltjes konden op ons rekenen. We bezochten ook het Kriminal Museum met allerhande middeleeuwse marteltuigen en wandelden door het gezellige centrum.

Als lunch at papa de traditionele Bayerische Weisswurst met brezel en mosterd. Ferre en mama aten een soort pizza.

We kuierden na de lunch op het gemak naar de camper en vertrokken alvast naar Würzburg. Daar parkeerden we weer dicht bij het centrum op een camperplaats tussen tientallen andere campers. Het was weer een hete dag, dus we waren blij met de airco in de diverse winkels in de mooie winkelstraat.

Papa bereidde een lekkere verse maaltijd in de camper terwijl het er 38 graden in was.
We aten onze lunch buiten in de schaduw, aten een heerlijk bio-ijsje uit een automaat en wandelden nog even over de camperplaats. Tijd voor een frisse douche en weer op tijd naar bed!

Een reactie plaatsen