Zomer 2023 – dag 13 – Salzburg

Op een drukke camperplaats aan een grote stad is meestal leuk omdat er altijd wel beweging is. Maar vannacht was er ook een nadeel: de plaats naast ons werd om 1u40 ingenomen door nieuwe buren. Omwille van de warmte slapen we natuurlijk met de raampjes open, dus we waren meteen ook wakker.

Het opstaan ging dus iets moeizamer dan gewoonlijk en we zaten pas rond 10u op de bus naar het centrum. Of beter gezegd naar de Untersberg Bergbahn. Met deze bergbahn stegen we naar 1805 meten waarna we nog 50 pittige verticale meters te voet over de ene top naar de andere wandelden.

Het uitzicht boven op de top was de moeite waard. Hier, op de grens tussen Oostenrijk en Duitsland heb je een prachtige uitzicht op de Alpen en op Salzburg. We aten een schnitzel met frietjes in het restaurantje boven (samen met de drankjes voor 40€ 😁) en namen de bergbahn terug naar beneden. We sprongen op de wachtende bus die reed naar onze volgende stop: Schloss Hellbrunn. Hier bezochten we de tuin vol met waterspelen, vele honderden jaren geleden aangelegd door bisschoppen. Allez, ik denk niet dat de bisschoppen hun handen vuil gemaakt hebben, maar je begrijpt me wel.

Drie dagen in Salzburg begonnen door te wegen: onze hoofden zijn vol en onze benen zijn leeg. De hoge temperaturen maken het er niet beter op dus we zakten na een vieruurtje terug af naar het centrum. Hier wilden we nog een boottochtje doen (omdat het toch inbegrepen was in de Salzburg card) maar “toevallig” waren er enkel nog premium plaatsen vrij waarvoor je moet bijbetalen. Dat boottochtje hebben we dus geskipped 😁.

We kuierden nog door een mooie winkelstraat en deden enkele kleine inkopen voor het avondeten. Op de bus terug naar de camping vielen onze ogen bijna dicht dus we waren blij om op tijd aan de camper te zijn.

We aten een licht avondmaal en maakten de camper klaar voor de afreis morgen. Auf wiedersehen Salzburg!

2 gedachten over “Zomer 2023 – dag 13 – Salzburg

Een reactie plaatsen