Zomer 2023 – dag 12 – Salzburg

Op deze donderdag bezochten we enkele hotspots van The Sound of Music. Deze film werd voor een groot stuk opgenomen in Salzburg en vele elementen uit de film zijn hier nog terug te vinden.
We startten de dag in de Mirabell Garten waar de trapjes te vinden zijn uit de film. We probeerden een rustig momentje te vinden op de trappen, maar door de vele andere toeristen bleek dat onmogelijk. Ter plekke liepen we ook even over de gezellige markt waar honderden kraampjes verse waren aan de man brachten. In de regen vandaag, dus voor het eerst deze vakantie kwamen onze regenjassen uit de kast.
We wandelden naar de oude centrum en aten onder grote paraplu’s een heerlijke pizza op een gezellig plein. Daarna bezochten we
de drukke winkelstraat. Het merendeel van de winkels hier is niet voor onze portemonnee geschikt (Hermès, Prada, Louis Vuitton, … noem maar op, je vindt ze hier allemaal) en ook de winkels met traditionele kleding waren erg duur (1000 Euro voor een Dirndljurk, 1500 euro voor een lederen herenvest). Maar deze winkels zijn natuurlijk wel geschikt voor windowshopping 😁.
We wandelden daarna naar het klooster waar Maria uit de film vandaan kwam.
De volgende stop was het huis waar de binnenopnames gemaakt werden, maar hier konden we helaas niet binnen omdat het een soort rusthuis geworden was. Dan maar verder richting de zoo van Salzburg. We hebben al heel wat dierentuinen bezocht, maar met de Salzburgkarte was het gratis dus “waarom niet” hè.
We eindigden de dag bij het tuinpaviljoen uit de film en reden daarna terug met de bus naar de camperplaats. Het was ondertussen 19u en we hadden net geen 20.000 stappen in de benen.
Het was dus weer een leuke dag in het mooie Salzburg!

Een reactie plaatsen