Zomer 2023 – dag 11 – Salzburg

Vannacht werden we verrast door een plots onweer in Königssee. Dus we liepen om half twee vanmorgen in onze pyjama buiten om tuinmeubels en luifel op te ruimen. Het regende, donderde en bliksemde nog een uurtje verder zodat van slapen niet veel meer kwam.

Nog moe stonden we om 9u op en na het ontbijt en de opruim reden we 38 kilometer naar Salzburg. Dit is de stad waar Mozart geboren is, waar The Sound Of Music gefilmd is en het is bovendien de vierde grootste stad van Oostenrijk.

We kochten voor elk een digitale Salzburgkarte waarmee we alle musea en openbaar vervoer kunnen nemen gedurende drie dagen. Na de vroege lunch namen we bus 21 aan de ingang van de camperplaats en na een half uurtje stonden we in de altstadt. We verslonden museum na museum: het geboortehuis van Mozart, het huis waar Mozart woonde, het Weinachtsmuseum, het Salzburgmuseum en de Festung Hohe Salzburg boven op de berg.

We spoelden de musea door met een drankje op een gezellig terrasje en namen de bus terug. We passeerden nog even in de McDo voor Ferre en papa bereidde pasta pesto in de camper. Aangekomen op de camperplaats begon het hard te regenen, een welgekomen verkoeling in dit hete weer.

We sloten de dag af met de planning voor morgen, een frisse douche en een spelletje Skipbo. Morgen trekken we opnieuw de stad in.

 

Een reactie plaatsen