Zomer 2023 – dag 1 – Europapark

Vier landen doorkruisten we vandaag. Al was het soms maar een hoekje van het land.
België, Nederland, Duitsland en een streepje Frankrijk. De reis ging vlot op een enkel ongeval na (niet wij, gelukkig) en het beeld van de dag was zeker de man die op de parking langs de autostrade sliep. Op een veldbedje. Naast zijn auto.

Middagdutje

Omstreeks 16u15 arriveerden we in Rust en reden we terrein van Europa-park op. Het hele terrein doorkruisen met de camper duurde gemakkelijk een kwartiertje, dus groot is het hier zeker!

We checkten in aan de camping en kregen een ruime plaats toegewezen op de grote en ordelijke camping. Receptie, douches en het restaurant op de camping zijn allemaal in Western stijl. Aan de receptie kregen we ook nog tickets om nog deze avond het park gratis te bezoeken. Maar voor een uurtje, maar toch een aangename verrassing.

We aten een pizza aan de camper en wandelden in enkele minuten naar de hoofdingang. De muziek, de geur en de sfeer doen absoluut aan Disney denken. We stapten dadelijk in attractie Voletarium en vlogen virtueel over Europa. Een eerste hoogtepunt!

We “deden” nog snel enkele kleine attracties en snuifden vooral de sfeer van Europa-park op.

Moe van de reis wandelden we rond 20u15 terug naar de camping waar we iets dronken en gingen douchen in Western stijl. Ferre stippelde de route door het park al uit voor morgen.

Rond 22u kropen we met een boek in bed. Uitrusten voor morgen!

3 gedachten over “Zomer 2023 – dag 1 – Europapark

  1. Het is fijn om dagelijks jullie reisavonturen te volgen op FB. Het zal wellicht een beetje moeite kosten, maar leuk zowel voor de anderen als jullie om naderhand terug te lezen.

    Vele groetjes Vanuit het zonnige rhodos

    Wout, Noor, Nel, Hilde en Johan

Een reactie plaatsen