Zaterdag 21 juli – Berlijn

Vanochtend stonden we al vroeg op (7u15) om tijdig naar Berlijn te kunnen vertrekken, een rit van 315 kilometer. De bakker bracht verse broodjes naar de camperplaats en rond 9u konden we vertrekken.

De rit naar Berlijn was voorzien van de nodige files, maar al bij al ging het redelijk vlot. Enkel het laatste stukje, met de camper dwars door het centrum van de hoofdstad, was stresserend.

We kregen een proper plekje op de Wohnmobil Oase in het centrum, op nauwelijks 500 meter van de nieuwe woning van Reinhard.

We aten snel een broodje aan de camper en zodra de laatste hap doorgeslikt was, verscheen onze gids voor vandaag al op het appèl: mijn neef Reinhard, die ik 5 jaar niet meer gezien had. Het weerzien was hartelijk en al snel trokken we naar de S- en U-baan voor eens snelle rondleiding langs de must see spots in Berlijn: Brandenburger Tor, Alexanderplatz, Reichstag,… Ze passeerden allemaal in recordtempo de revue.

Om af te sluiten dronken we een pintje in de buurt van de Alexanderplatz en reden terug met het openbaar vervoer. Daar shopten we nog snel ons avondeten bij elkaar dat we klaarmaakten in de camper.

Morgen bezoeken we de Zoologischer Garten in Berlijn, de grootste dierentuin van de wereld (in aantal verschillende dieren) en het bijhorende aquarium. Maandag wil Ferre graag zijn eigen knuffelbeer gaan maken tijdens een Build a Bear Workshop hier in Berlijn. Maar dan zal hij nog flink moeten eten de komende dagen.

Een reactie plaatsen