Voor het zingen de kerk uit

Zo, weer een campervakantie vroegtijdig afgebroken.
Gisterenmiddag zijn we aangekomen in Vosseslag waar we op bezoek gingen bij oma, opa en tante Ingrid. We brachten ook Moeke mee die een weekje gaat logeren in het huisje aan de zee.
Gisterenavond trokken we dan naar camping ’t Rietveld. Een mooie drie sterren camping met heel proper sanitair en een supervriendelijke uitbater. Zoals meestal heb ik zelf heel slecht geslapen tijdens deze eerste nacht van de vakantie, maar Ilse en Ferre hebben wel heel goed geslapen.
Vandaag verjaarde oma dus gingen we vanmorgen gezellig samen ontbijten. De rest van de dag ging op het gemakje tot we om 17u richting Adinkerke vertrokken.
En toen sloeg het noodlot alweer toe: na amper 3km een luide krak vanonder de motorkap, het lampje van de batterij ging aan en de stuurbekrachtiging viel helemaal weg. Met enige moeite parkeerde ik de auto bij een vriendelijke mevrouw op het erf. Een telefoontje naar Baloise Assistance en een half uurtje later belde de depanneur al. Ondertussen hadden wij de kans om alles uit de mobilhome te halen zodat we onze vakantie nog niet moesten stopzetten.
Het verdict van de depanneur viel tegen: er is een poulie afgebroken die twee riemen aandrijft. Één riem naar de alternator, de andere naar de servo. Dus de mobilhome moest afgesleept worden naar de garage in limburg, want hier in de omgeving waren alle garages overbezet door het lange weekend.
Nog enkele telefoontjes gepleegd en we hebben voor de komende dagen een vervangwagen en een huurhuisje in Vosseslag.
Voorlopig zetten we dus onze vakantie verder, we zien wel hoe we weer met ons hele hebben en houden thuis geraken…

Een reactie plaatsen