Internet in het buitenland – welk mobiel abonnement?

Oké, waarschijnlijk hebben vele camperaars hier wel vragen over. Hoe ga je in het buitenland gemakkelijk en goedkoop op het internet? Met tarieven die op de campings en camperplaatsen variëren van 1 EURO per dag tot 1 EURO per uur (!) is het de moeite om met mobiel internet te gaan werken. Bovendien werkt Wifi op veel campings niet altijd optimaal (meestal zeer langzaam op piekmomenten). Ik heb zelf in ieder geval lang gezocht en getwijfeld, maar ik heb toch al enkele interessante providers gevonden voor onze buurlanden. Haal een SIM kaartje in het land waar je naar toe gaat en surf alsof je thuis bent 🙂

België: voor ons eigen landje gebruiken we natuurlijk onze eigen smartphones, die we als hotspot instellen indien nodig. Voor iemand die ons land bezoekt zou ik Mobile Vikings aanbevelen. Voor 15 EURO koop je een eerste SIM kaartje (enkel voor data als je wil) en daarmee kan je dan een maand surfen tot 2GB op is. Voor 5 EURO kan je herladen tot 5GB binnen dezelfde maand. Voor een volgende maand betaal je dan 12 EURO voor 2GB.

Duitsland: zelf zijn we naar de Aldi in Tüddern gereden waar we voor 15 EURO een starterset Aldi Talk kochten. Hierin zit een (micro)SIM kaart en 10 EURO beltegoed. Voor 15 EURO kan je dan Flatrate XL erbij nemen waarmee je 5GB kan verbruiken gedurende een maand in Duitsland.

Frankrijk: hebben we zelf nog niet aangekocht, maar Orange lijkt me wel interessant. Voor 14,90 EURO mag je een maand lang 2 GB verbruiken in Frankrijk en mag je bovendien gebruik maken van 4 miljoen hotspots in Frankrijk die door Orange beheerd worden.

Een reserve smartphone doet momenteel dienst als GPS en hotspot in onze mobilhome, maar je kan natuurlijk ook voor een Mifi oplossing gaan. Ik heb er zelf nog geen ervaring mee maar Huawei zou enkele interessante modellen hebben hiervoor.

Aanvullen na tips van andere camperaars: Prepaid Zero, Europasim, SaveOnRoaming.net,…