Twee hete dagen aan de Wörthersee

Woensdag en donderdag waren onze laatste dagen aan de Wörthersee. Heet dat het hier is! Het water in het meer was vandaag 26°C, de buitentemperatuur 32,5°C in de schaduw. Dus zochten we de verfrissing op.

Vanmorgen startten we met een lekker ontbijtje, broodjes gehaald door Ferre. Om 6u50 riep hij al of hij mocht vertrekken, om 7u30 hebben we hem dan maar laten gaan. Hij was zelfs al aangekleed en alles! Na het ontbijt (uiteraard buiten, onder het luifelke in de schaduw) wandelden we naar het meer waar we een elektrisch bootje huurden voor een uur. Het tochtje op het meer was lekker verfrissend en ook mooi. Er liggen rond het meer enkele heel mooie huizen, mooie ligweides en leuke dorpjes. Na het boottochtje wandelden we even langs het water en dronken wat aan het cafeetje aan de haven. De dagelijkse inkopen gingen we nog rap in de Spar doen.

Namiddag trokken we eindelijk naar het strand. Ik zeg eindelijk, ik had het tot vandaag kunnen tegenhouden :-). We zochten een lekker plekje onder de bomen, Ferre en Ilse waagden zich enkele keren in het water en ik las een half boek uit. Rond 17u waren we terug aan de mobilhome waar, rond half zeven hadden we het eten klaar en op.

De fietsen staan al terug op de fietsenrek, de rest volgt straks nog. Morgen rijden we naar Wohnmobil-Stelplatz Graz waar we twee nachten blijven. Daarna rijden we door naar Wenen.

Een reactie plaatsen