Twee heerlijke dagen

De afgelopen twee dagen zaten vol zon, ontspanning en inspanning.

Gisteren begonnen we met een wandeling langs de Wolfsee en het indianendorp in Ladis. Aan de Wolfsee was het een drukte van jewelste. Het stralende weer zal er wel voor iets tussen gezeten hebben, en het feit dat het zondag was (veel lokale families met kinderen).

IMG_20160717_121733

Het indianendorp was nog steeds hetzelfde, maar Ferre blijft het geweldig vinden. Na lang zeuren konden we eindelijk verder wandelen.

IMG_20160717_131036

Bij de eerste heuvel stopten we al voor een gezellige picknick in de natuur. Broodjes hadden we ’s morgens gesmeerd, als echte kampeerders (of zoals op schoolreis).

In Ladis aangekomen namen we opnieuw de bergbahnen tot helemaal boven in Fiss. Volgens mij heet het de Schönjoch, maar heel zeker ben ik niet. We zaten er op het dak van de wereld (of zo leek het toch)  op een roterend bankje.

Ferre was alweer uitgeteld toen we op de camping aankwamen, maar begon zich geweldig uit te sloven toen hij Nienke tegenkwam, een meisje van 6 van bij onze noorderburen. De vonken vlogen er van af ? en ze maakten al plannen om vandaag gezellig samen te gaan zwemmen.

Gelukkig trekken mama en papa zich niets aan van kalverliefde, dus vanochtend trokken we met picknick terug de bergen in. Deze keer vanuit Serfaus naar Mürmliwasser en de nieuwe Seealm Hög.

IMG_20160718_114335

Mürmliwasser was omwille vanhet prachtige, zelfs hete weer lekker druk en het valt op hoezeer alles commerciëler is geworden. Een flesje fanta kost maar liefst 3,30 euro en zelfs speelgoed voor in de zandbak moet je nu huren terwijl het er vroeger gewoon lag.

Hetzelfde geldt voor het nieuwe gebied Hög. Heel mooi en heel commercieel en toch geweldig druk. Het is ook echt wel een prachtig meer met veel mogelijkheden tot ontspanning voor jong en oud. En frisse Erdinger vom Faß.

IMG_20160718_142319

IMG_20160718_142328

Mama en Ferre testten de nieuwe rodelbahn à la Fißer Flitzer en we namen de laatste bus naar Prutz. Op de bus hebben we de hele rit gebabbeld met een koppel dat met een huurcamper op weg was voor de eerste keer. Ze waren ook al verknocht aan de camper na enkele dagen.

Te moe en te lui aten we op de camping in het restaurantje.

Ferre ligt in bed, de was steekt in het masjien, mama kijkt tv en papa schrijft proza buiten aan de klotsende en kolkende rivier.

Wat een leven hé.

1 gedachte over “Twee heerlijke dagen

Een reactie plaatsen