Rit van Leiwen naar Bad Wildbad, camping Kleinenzhof

Deze voormiddag namen we afscheid van Landal Sonnenberg in Leiwen. Ferre ging nog een uurtje spelen in de binnenspeeltuin waarna we onze rekening gingen vereffenen aan de receptie: 38€ voor twee nachten voor drie personen, inclusief stroom, water, zwembad, speeltuin, … Echt geen geld hè!

Rond elf uur vertrokken we richting Bad Wildbad, net achter Pforzheim. De weg naar hier was aanzienlijk drukker dan eerder, met heel wat Baustelle en de nodige vertragingen. Het rijden met de mobilhome blijft toch een plezier, het verbruik blijft rond de 10 liter per 100 km maar de motor heeft nog geen 8000 km dus dat zal nog wel wat dalen. Koppel heeft de 130pk sterke motor ook genoeg, je moet nauwelijks schakelen tenzij bij een steile bergop.

Vanmiddag aten we in een “Marché” wegrestaurant waar je eten à la minute bereid wordt. Lekker en qua sfeer deed het denken aan La Place aan de V&D in Maastricht.

We kwamen aan in Camping Kleinenzhof rond 16u waar vader en zoon ons aan de receptie stonden op te wachten. Reservaties gaan hier nog artisanaal (een heel dik boek met een hoop gekrabbel in) en we mochten zelf een keuze gaan maken uit 4 beschikbare plaatsen. We kozen een plekje tegen de beek en na 10 minuutjes stond onze camper op z’n plekje en vertrokken we op camping-verkenning.

De wasruimtes en andere voorzieningen zijn ook hier weer heel nieuw en heel proper. Naast de camping is hier ook een hotel, restaurant, café, appartementen, vakantiehuizen, kleine speeltuintjes, een streichelzoo, ponyritjes, knutselen voor kinderen, een binnenzwembad, een buitenzwembad, vlotten voor op de beek, … Te veel om op te noemen, we gaan niet veel kunnen doen op die ene ganse dag dat we hier zijn. Dit is volgens mij echt een plekje om in de zomer wat langer te verblijven.

Vrijdagmiddag vertrekken we vermoedelijk terug naar huis, omdat ze hier de komende dagen zeer veel regen voorspellen. Spijtig maar helaas, onze eerste kampeertrip zit er al bijna op.

Een reactie plaatsen