Rijmaran en de reis naar Luxemburg

Vanochtend hadden we een afspraak bij Rijmaran om onze automatische satellietschotel te laten updaten. Volgens de zeer vriendelijke, behulpzame en deskundige technieker (Sylvain?) was het een klein wonder dat we nog tv hadden kunnen kijken. Één van de coaxkabels had geen massa pinnetje meer, de software van de regeling was nog nooit geupdate en de ontvanger zelf was ook niet van de beste kwaliteit.
In ieder geval heeft hij alles kunnen oplossen en ook nog even de bandenspanning nagekeken. Hij heeft ons wel gewaarschuwd dat we waarschijnlijk binnen enkele jaren een nieuwe installatie zullen moeten laten plaatsen. Onze Zenrad ondersteunt geen mpeg4, wat de nieuwe standaard zou gaan worden.
Rond 11u15 vertrokken we dan van Brugge naar Heiderscheid, waar camperplaats Fuussekaul op ons lag te wachten. Na meer dan een uur rijden waren we nauwelijks in Drongen geraakt door een enorme file. We zijn dan op ons gemakje iets gaan eten op de parking in Drongen en reden toen verder door de regen, naar Luxemburg.
Zes uur later arriveren we eindelijk op onze bestemming 300km van Brugge.  Pffff.
Maar deze camping met camperplaats lijkt echt wel de moeite: Ferre werd om 19u al afgehaald door het kleurrijke animatieteam om dan per tractor naar de kinderdisco te gaan. Tussendoor hielden ze nog een korte tractorrace en ze sloten af met een verhaaltje voor het slapengaan.
Daarna namen we allemaal een heerlijke douche in het brandschone sanitair van de camping en we sloten de dag af met een uurtje tv.
En dat allemaal voor 15 euro per dag! Hier blijven we wat langer denk ik, het zwembad, de binnenspeeltuin, trampolines,…  We hebben nog zoveel te verkennen.
Tot morgen!

Een reactie plaatsen