Reis naar Wenen en bezoek zoo

Een volle blaas wekte me vanmorgen al om 7u30, dus het werd een lange dag. Vanmorgen nog lekker ons laatste brood van Gonnissen opgegeten (goed tegen heimwee), het kamp opgebroken (en het zweet werd al aangebroken want het was al erg warm vanmorgen) en we vertrokken naar Wenen. Rond 11u30, na een tweetal uren in rustig verkeer, arriveerden we op onze camperplaats in Wenen.

We zochten een plekje uit (niet te ver van het sanitair) en trokken naar de receptie voor de betaling en de nodige uitleg. We vroegen of we hier iets met de fiets konden doen, de man keek ons aan alsof we van Mars komen en sprak het woord “katastrofal” uit. Dus kochten we een Vienna City Card voor drie dagen. Hiermee kunnen we alle openbaar vervoer in Wenen en omstreken gratis gebruiken en krijgen we korting op de meeste bezienswaardigheden.

Na een omeletje met boterhammen wandelden we naar de U-baan (hier enkele honderden meters vandaan) en navigeerden als echte toeristen met het kaartje van de metro tot aan Schloss Schönbrunn (het kasteel van Sissi). Het kasteel zelf bewaren we voor morgen, vandaag bezochten we de prachtige zoo (de oudste van Europa). We zagen panda’s, koala’s, olifanten, brullende leeuwen en veeeeeeeel mensen. Wat een drukte zeg! En de zon was ondertussen ook al weer terug, dus we hebben weer goed gezweet vandaag. Ah ja, en weer 17km gewandeld.

We blijven hier sowieso 3 nachten, dit is een ideale uitvalsbasis voor een uitgebreid bezoek aan Wenen.

20170723_130834

Een reactie plaatsen