Pasen ‘23 dag 4 – Naar Valencia

De wekker ging af om 7u30 zodat we zeker om 9u konden vertrekken. We hadden gisteren al bijna alles klaargemaakt, dus na het ontbijt konden we ons op ons gemakje klaarmaken.
De reis zou ongeveer 520 kilometer lang zijn en we komen langs Barcelona, Taragona,…

We tankten de camper nog even vol diesel (1,494€ per liter) en reden op de autostrade richting het zuiden. Enkele tientallen kilometers voor Barcelona werd het al wat drukker en eens in de buurt van Barcelona was het tijd voor zweethandjes. Vier rijstroken met vrachtwagens links, rechts, voor en achter. Deze drukte duurde zeker een uur en eindige in een file omdat een trekker met oplegger door de middenberm was gereden en gekanteld 😳.
Na Barcelona was het iets rustiger op de weg, maar nog steeds waren er veel vrachtwagens.
Toen we Valencia naderden, leidde de gps ons door het centrum. Oh jee. Het begon met twee rijstroken, toen vier, toen vijf en uiteindelijk reed ik op de middelste van zeven rijstroken van het ene rond punt naar het andere. Geen plezier in zeeeeer druk verkeer.

We hielden het hoofd koel, gaven op tijd de richting aan en rekenden op de hoffelijkheid van de andere chauffeurs. Kwam helemaal goed!

We arriveerden uiteindelijk op onze camping (Devesa Garden Camping en Resort), een twintigtal kilometer achter Valencia.
Devesa Garden is een prachtige camping met alle mogelijke voorzieningen en is gelegen midden in een natuurgebied.

Voor wat betreft de drukte: de camping staat volgeboekt. 90% Spanjaarden, 9% procent Duitsers en ook twee Belgen, een Hollander en een Italiaan 😁

Aperitiefje, avondeten en een korte wandeling en na de douche zullen we er weer op tijd in liggen.

Morgen: naar Valencia met de bus!

 

 

Een reactie plaatsen