Pasen ‘23 dag 2 – te extrañe mi sol (ik miste je, mijn zon)

Na een heerlijke nacht in de camper, werden we rond 8u15 wakker in Lyon. Buiten was het nog steeds miezerig en nat. Ilse haalde croissants aan de receptie en we aten op ons gemakje het ontbijt.

Na het ontbijt maakten we alles klaar voor de verdere reis en we reden richting Spaanse grens. Eindbestemming voor vandaag: Le Perthus.

Zodra we op de autostrade kwamen, reden we de file in doorheen Lyon. Gelukkig duurde dat niet lang en al snel reden we over de autoroute du soleil verder richting Valence, Montpellier, Perpignan … en toen besloten we maar verder te rijden tot Roses. De reis ging vlot en Roses ligt slechts 50 kilometer verder dan Le Perthus. En dan zouden we al aan de zee en in Spanje zijn, heerlijk!

Onderweg scheen de zon heerlijk, maar het waaide ook heeeeeel hard. Zo hard dat ik af en toe moest vertragen omwille van de veiligheid.

In Roses reden we niet naar Camping Rodas, zoals in de zomer. Maar we kozen voor camping Joncar Mar, op slechts 100 meter van de zee. We zochten een mooi plekje in de avondzon en ik dronk al maar snel de traditionele Duvel in de zon.

Na een korte rustpauze wandelden we naar het strand waar we op de dijk een leuke bar vonden om tapas te eten. Natuurlijk buiten in de avondzon. Wat heeft een mens nog meer nodig?
Bij de ondergaande zon wandelden we terug naar de camper. We douchten en openden al een eerste fles … after sun lotion 😁.
We blijven hier twee nachtjes staan om dan woensdag verder te rijden naar Valencia.

2 gedachten over “Pasen ‘23 dag 2 – te extrañe mi sol (ik miste je, mijn zon)

Een reactie plaatsen