Pasen 2022 – dag 4 – botanische tuinen

Vanmorgen was het betrokken. We gingen de tuinen van Blanes bezoeken, Jardin Botanique Marimurtra.
Nadat de fietsen klaar stonden, dacht papa aan de helmplicht op de fiets in Spanje. Even opzoeken! En ja, helm is verplicht buiten de bebouwde kom en kinderen moeten altijd een helm dragen. We hebben onze helmen niet bij, dus fietsen terug in de garage en te voet op pad.
Na een wandeling van 3 km, met een helling de laatste 450 meter, bereikten we de Jardin Botanique Marimurtra.


Hier vertoefden we anderhalf uur. Veel groen (palmbomen, cactussen, bamboe) veel bloemen die nog in de knop stonden, en vooral veel mooie uitzichten.


Op het terras dronken we iets fris, Ferre at zijn eerste ijsje in Spanje en kocht palmboomzaadjes (denkt hij). Ondertussen was ook de zon van de partij.
Terug in het centrum van Blanes gingen we op zoek naar een snackbar om te eten. We vonden een gezellig restaurantje, Passeig, een tafeltje in de zon op de dijk. Hier aten we spaanse tapas (patatas bravas, calamares romana, nacho’s, gevulde kroketten en brood met lookkaas). HEERLIJK!


We wandelden terug naar de mobilhome, namen een siësta, lazen een beetje.
In de late namiddag wandelden we naar de Mercadona. Een heel groot warenhuis met een uitgebreid aanbod aan voeding, brede wandelgangen, een aparte ondergrondse garage en heel weinig volk.


Hier kochten we vanalles om onze voorraad aan te vullen. Ferre koos hier voorverpakte, opgerolde en met choco gevulde pannenkoeken. Toch niet voor herhaling vatbaar.


Na het avondeten maakten mama en papa nog een kort wandeling naar een andere camping in de buurt, hier was nog geen leven te bespeuren. Alles nog gesloten, nog geen mensen op de camping.
Na een douche en een potje Skip-bo, even een verslagje schrijven en dan het bedje in.
Tot morgen, dan rijden we verder (11 km) naar Pineda De Mar.

Een reactie plaatsen