Parijs dag 3 – pracht en praal

We werden wakker tijdens een zacht regenbuitje, maar dat was ook dadelijk de laatste regen van de dag. Mama haalde croissants terwijl papa de ontbijttafel dekte.

Na het ontbijt belden we weer een Uber die ons naar de basiliek van de Sacre Coeur bracht, boven op Montmartre.

We bezochten de basiliek, het pleintje met de schilders en we omzeilden de streethustlers waarvoor Montmartre bekend staat.

Aan de voet van de sacre coeur.
Pleintje met schilders.
Dit is 10 euro in Parijs 😳

De macarons waren duur, maar zeer lekker! Gids Ferre leidde ons over vele trappen en door smalle steegjes door Parijs. Bestemming: l’hopital des invalides, waar ook Napoleon begraven is. Onderweg naar daar passeerden we nog vele mooie straten, winkels en pleinen. Ook Palais Garnier lag op de route, dus dat pikten we nog even mee. Palais Garnier is het operagebouw van Parijs en mijn god wat een pareltje is dat!

Na dit ongeplande bezoek wandelden we verder door de jardin des tuileries (waar we een crêpe Nutella aten in de buitenlucht) naar het graf van Napoleon.

Het museum in L’hopital des invalides viel tegen omdat we te weinig kennen van de geschiedenis van Frankrijk. Het bezoek aan de begraafplaats van Napoleon was dan wel weer de moeite. Kosten noch moeite werden gespaard om de kleine generaal te eren.

Vermoeidheid sloeg toe
De tombe met Napoleon.
Gokje: 6 meter hoog

We wilden de dag nog afsluiten met een bezoek aan Musée d’Orsay, maar helaas bedroeg de wachtrij nog anderhalf uur (op twee uur voor sluitingstijd). We wandelden nog langs de Seine en lieten ons door een Uber taxi terugbrengen naar de camping.

We sloten de dag af met homemade pasta, een spelletje pool en een frisse douche. Morgen is het alweer onze laatste dag!

 

Een reactie plaatsen