Parijs dag 2 – hoogtepunt

We sliepen heerlijk bij het ritmische getik van de regen op het dak van de camper. We wekker stond op 7u30 om zeker tijdig de shuttle naar de metro te kunnen nemen.
Papa wandelde naar de receptie voor shuttle tickets en croissants. Maar… de bakker was nog niet open en er was een probleem met de shuttle. Even later opnieuw geprobeerd en toen stonden en 15 mensen voor me bij de croissants en de shuttle zat al overvol.
“Neem het openbaar vervoer” suggereerde de jongedame aan de receptie. Maar een Uber bleek makkelijker en goedkoper.
Dus na het ontbijt werden we comfortabel naar het Louvre gebracht door Odou, onze Uber chauffeur.

Het Louvre bleek al snel geen optie te zijn: we kunnen geen tickets online kopen (kaartlezer van de bank nodig) en aan het Louvre zelf tickets kopen ging niet omwille van de grote drukte.

Dus wandelden we richting Arc de Triomphe, over de Champs Elysee. We vergaapten ons aan te dure winkel en exclusieve restaurants, we wandelden een kerk en enkele galerijen binnen en beklommen de Arc de Triomphe.

De natte camping vanmorgen.
De pyramide van het Louvre
Le jardin des tuilleries
Starbucks op de Champs Elysee
Eglise de la Madeleine
De champs elysee vanop de arc
De Eiffeltoren en drie andere monumenten

Vanop de Arc de Triomphe zagen we de Eiffeltoren staan, dus dat werd onze volgende bestemming. We wandelden tot aan de toren, kozen de rustigere achteringang en namen de lift tot in de top op 280 meter. Daar zagen we het oude kantoor van Gustave Eiffel maar ook prachtige uitzichten over Parijs. De drukte op de Eiffeltoren moet je er natuurlijk bijnemen. Op de top kon je ook twee glaasjes champagne en wat kaviaar verorberen. Als je daar 65€ voor over zou hebben natuurlijk 😁😳.

Twee blije vissen in het (regen)water
De Seine
280 meter boven de grond.
Ferre likt de Eiffeltoren
Onder de Eiffeltoren

We wandelden tenslotte nog naar Place Trocadero waar we opnieuw een Uber instapten om ons naar de camping te brengen.

18 wandelkilometers in de benen… eten, douchen, Skipbo en slapen. Tot morgen!

2 gedachten over “Parijs dag 2 – hoogtepunt

Een reactie plaatsen