Noord-Nederland dag 6 – naar Texel

Broodjes bakken, ontbijten, wassen en wegwezen: vandaag reden we naar Texel (spreek uit “Tessel”), één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Nederland. Over de Westerschelde reden we in een uurtje naar Den Helder waar we de ferry naar De Hoorn namen. Een nieuwe ervaring, spannend dus maar uiteindelijk rij je gewoon met de camper een grote loods in (de ferry) en vaar je dan in een half uurtje naar de overkant waar je de loods weer uitrijdt.

Binnenrijden
Op de ferry

 

… en weer eraf rijden!

Tijdens de oversteek boeken we wat blijkbaar nog de enige vrije plek op het eiland is: een camperplaats voor de poort van camping De Krim in de gemeente De Cocksdorp.

Deze hele grote camping (ook met bungalows, trekkershutten, hotelservice, …) staat knalvol tentjes, caravans, campers, huisjes, … Er is ook een supermarkt, een groot zwembad (binnen en buiten) met 4 glijbanen, bubbelbad, wildwaterbaan, speeltuin, kinderanimatie… echt een lokatie om meerdere dagen door te brengen. Dus verlengen we aan de receptie dadelijk ons verblijf met twee extra nachten.

Na het middageten (balletjes in tomatensaus, traditie) sprongen we op de fiets en verkenden we De Cocksdorp en de vuurtoren van Texel. Met de wind in de rug ging het fietsen zeer vlot :-).

De vuurtoren en het hele brede strand waren zeker de moeite. We konden hem helaas niet meer beklimmen, alle plaatsen waren al gereserveerd. Het terrasje daarvoor had ons gelukkig al getroost 🙂

Na het fietsen gingen we nog even zwemmen in het mooie zwembad. Tijdens de eerste keer op de wildwaterbaan bleven Ilse en Ferre heel lang achter: ze geraakten niet uit de draaikolken en bleven ter plekke draaien en gibberen.

Moe en voldaan aten we een broodje als avondeten en kropen rond 22u onder de wol. Weer een mooie dag achter de rug.

 

 

Een reactie plaatsen