Noord-Nederland dag 3 – van Winschoten naar Groningen

De ochtend begon zoals gewoonlijk met verse broodjes en croissantjes van AH. We hebben voor het eerst deze week niet buiten ontbeten, omdat alles al ingeladen was voor het vertrek naar Groningen. Na het ontbijt wandelden we nog even rond in Winschoten (winkelstraat, langs het water, villawijkje, …). Daarna gaven we rond 11u de camper een onderhoudsbeurtje: afvalwater lozen, WC legen, vers water aanvullen, dit allemaal nog op de camperplaats aan de jachthaven.

Rond 11u15 vertrokken we naar Groningen, de camping in het stadspark, nadat we eerst ook diesel getankt hadden. Helaas waren er overal wegenwerken waardoor we enkele rondjes hebben moeten rijden door de stad vooraleer we op onze mooie bestemming aankwamen. Het stadspark van Groningen is enorm groot (140 hectare) en is al open sinds 1926. We hebben een mooi plekje op de camping, dicht bij het sanitair en tussen hoge bomen, hagen en massa’s fluitende vogeltjes.

Op deze camping zie je fietsers met tentjes, maar ook enorm grote campers van vele honderdduizenden euro’s. Maar allemaal even netjes op hun plekje, mooi verzorgd sanitair, vers gemaaid gras en een mooi restaurantje.

Eens aangekomen en de tafel gedekt begon het te regenen dus aten we onze boterhammetjes op onder de luifel van de camper. Spijtig genoeg bleef het regenen tot ongeveer 16u30. Zodra het stopte met regenen haalden we de fietsen uit en reden naar het centrum van Groningen. Dat was op zich wel plezant, maar met drie door een zeer drukke stad rijden is toch niet het beste idee dat we al gehad hebben 🤨. Je hebt niet zo heel veel last van auto’s, want alles is voorzien voor de fietsers. Maar de fietsers zelf zijn niet heel hoffelijk of geduldig. Dat gecombineerd met een stad die je helemaal niet kent maakte er een stressvol fietstochtje van. Het hielp ook niet dat we onze fietssloten vergeten waren, dus we konden de fietsen nergens achterlaten 🤭.

Dus na korte tijd reden we, met papa voorop in de poncho, terug naar de camping om daar lekker te gaan eten in Eethuys Stadspark, op de camping. Gamba’s, zalm, stoofpotje en enkele Vedett-jes en de stress was alweer vergeten 😁.

Na het eten gingen we douchen en stippelden de route voor morgen uit: Martinitoren (neen, dat is geen café met torens aan Martini), Groninger Forum, Wadapartja, Prinsentuin, … Als het weer een beetje meezit en er nog dingen te zien zijn in Groningen, blijven we hier drie nachten. Maar voor donderdag voorspellen ze de hele dag regen, dus vermoedelijk zoeken we dan zonniger oorden op.

1 gedachte over “Noord-Nederland dag 3 – van Winschoten naar Groningen

Een reactie plaatsen