Noord-Nederland dag 2 – Winschoten en Blauwestad

Omdat we gisteren al vroeg in bed lagen, waren we uiteraard ook vroeg op deze morgen. De Albert Heijn gaat in Nederland al om 7u open (en is open tot 22u!) dus rond 8u kon papa al naar de AH even verderop voor 4 croissantjes en 2 tijgerbroodjes. Alles samen betaalden we voor deze verse broodjes 1,68 EURO. We aten buiten aan de camper.

Na het ontbijt trokken we de wandelschoenen aan om het centrum van Winschoten te verkennen. Winschoten is de grootste deelgemeente van Oldambt en heeft een mooi commercieel centrum. Helaas waren de winkels nog allemaal gesloten op deze maandagvoormiddag. Dus wandelden we naar het Rosarium, een mooie rozentuin in het lokale park.

Op de terugweg stopten we in de AH voor het middageten. Papa maakte patatjes met biefstuk en hamburgers en wortelen/broccoli/bloemkool als groentjes. 

Na het eten laadden we de fietsen uit en reden naar de Gameshop in het centrum (omdat Ferre de oplader van de Switch vergeten was). De lieve man in de winkel had zo een medelijden met Ferre, dat hij gratis een zakje snoepjes en een Chupashup lekstok kreeg 😃 bij aankoop van de lader.

We fietsten daarna verder naar Blauwestad waar we een lekkere bio cassis dronken op een terrasje aan weer een ander haven. Over de Pieter Smith brug reden we terug richting de camper om even te rusten na 16000 stappen en een fietstochtje van 8 kilometer.

Het weer trouwens: zwaar bewolkt, maar wel zwoel. Heel af en toe valt er wat miezer uit de lucht (“het spettert” zeggen ze hier).

Wat hier ook opvalt: de mensen zijn hier uitzonderlijk vriendelijk: als je wandelt zegt iedereen “hallo”, als je ergens binnen gaat heb je dadelijk “praat” en iedereen helpt je spontaan.

Een reactie plaatsen