Noord-Nederland dag 16 – Nieuwpoort

Vannacht sliepen we de eerste keer op de camping in Nieuwpoort. Camping Kompas is een zeer grote maar goed georganiseerde en propere camping. We dachten een rustige nacht aan de IJzer te gaan hebben, maar helaas besliste het weer er anders over. Rond 5u30 begon het zeer hard te regenen. Dit klinkt natuurlijk oorverdovend hard in de camper dus Ilse en ik zaten rechtop te luisteren naar de regen. Onze Ferre sliep rustig door, zelfs toen de bliksem enkele keren dichtbij insloeg.

’s Morgens stond de brandweer op de camping om een paar velden leeg te pompen:

(c) Bart Boterman
(c) Bart Boterman
(c) Bart Boterman
(c) Bart Boterman

’s Voormiddags reden we met de camper naar Vosseslag, op bezoek bij Oma en Opa. We namen hun auto en reden naar Blankenberge om Moeke op te pikken van de trein. Oma en Opa hadden Moeke uitgenodigd om bij hun te komen logeren aan zee.

We aten ’s middags een broodje in het huisje van Oma en Opa en wandelden namiddag naar het strand om van het uitzicht te genieten op de replica van een vuurtoren aan het strand van Vosseslag.

’s Avonds kookte Oma spaghetti voor iedereen en we rondden de dag af met een lang spelletje Skipbo. Rond 21u reden we terug de camping op, gingen douchen, smeerden ons in met muggenmelk (want de camper zat er ondertussen vol mee) en sliepen alweer als een roosje.

Een reactie plaatsen