Noord-Nederland dag 14 – ’t Stad

Vandaag moesten we, na een korte en onrustige nacht, op tijd uit de veren. Om 9u30 zaten we op de waterbus, de fietsen lieten we vandaag thuis.

Om 11u45 mochten we binnen in Portopolis, een interactieve tentoonstelling over de haven van Antwerpen. Na de de spelletjes, de VR filmpjes en de interactieve digitale iPad rondleiding kregen we ook nog gepassioneerde uitleg door een vriendelijke dame van het havenbedrijf. Heel interessant en gratis, een aanrader als je in Antwerpen bent.

Helemaal alleen binnen in de waterbus.
Portopolis
VR-bril

Na Portopolis dronken we een koffietje/choco in een taverne in de buurt en wandelden het MAS (Museum aan de Stroom) op naar het panorama over de stad.

Zicht vanop het MAS
Zicht vanop het MAS
In het MAS
Zicht vanop het MAS
Zicht vanop het MAS

We werden weer hongerig van al dat wandelen en stopten bij Bavet. Na Leuven moesten we ook Bavet in Antwerpen eens bezoeken.

Met een lekkere pasta in onze buikjes waren we klaar om te shoppen: op naar de Meir, Game Mania, Akiba,Hard Rock Café, Chocolate Nation, … een wandeling door de stad, geleid door Ferre met Google Maps in de hand.

Op het terras van het Hard Rock Café.
Chocolate Nation
The View
Het MAS
Aanschuiven bij Akiba in het station.
Wijsheid
Waterbus meert aan.

Rond 18u30 waren we terug aan de camper met 20.000 stappen in de benen. Een half uurtje later begon het te regenen dus het werd een avondje blog schrijven en kruiswoordraadselen.

1 gedachte over “Noord-Nederland dag 14 – ’t Stad

  1. Jullie hebben heel wat gezien en beleefd in Antwerpen !
    Echt de moeite waard !
    Ik kan mij voorstellen dat het een leuke maar vermoeiende dag is geweest !
    Groetjes !

Een reactie plaatsen