Noord-Nederland dag 13 – Op naar Antwerpen en tussenstop Vianen

Vandaag trokken we na twee weken terug richting België. We vulden het PLF formulier in waarop we ’s anderendaags de boodschap kregen dat we niet in quarantaine moesten en geen test moesten ondergaan (yay!).

Omdat we pas om 16u in Antwerpen terecht konden, stopten we in Vianen want daar waren we nog nooit geweest :-). We wandelden door de historische winkelstraat en deden inkopen in de AH. We keerden terug naar de camper, maakten het eten klaar (en aten het op) en reden verder naar Antwerpen.

de Lektoren
Brugje over de Lek.
Hamburger van gekkekoeien?

camperplaats Vianen

De tocht naar Antwerpen werd geplaagd door files, wat een verschil met het noorden van Nederland waar de wegen heel rustig zijn. Rond 16u arriveerden we op City Camping Antwerpen, op Linkeroever aan het Sint-Annekestrand. We parkeerden de camper en sprongen op de fiets richting centrum. De Waterbus zette ons in 7 minuten op het Steenplein af waarna we wat doelloos ronddwaalden door de vrijdagavonddrukte. Uiteindelijk dronken we nog wat op de markt en wandelden terug door de Sint-Annekestunnel onder de Schelde. Met de fiets op de roltrap bleek niet zo een goed idee voor Ferre, dus de volgende keer terug de waterbus.

Brabo oefent in Handwerpen

Gezellig terrasje!
City Camping Antwerpen
Twee oudjes drinken een kopje koffie bij de ondergaande zon en staren de voorbijgangers aan.
Zicht op de stad vanop Linkeroever.
Op de Waterbus.

Alweer kropen we op tijd onder de wol, maar dat was buiten de buurt gerekend. Op enkele tientallen meters van de camping is een zomerbar waar alle nationaliteiten tot 1u30 genieten van het mooie weer, mooie boenkeboenke muziek en veel alcohol. En wij genieten mee van het kabaal en het zatte geschreeuw.

Een reactie plaatsen