Noord-Nederland dag 12 – Volendam

Vandaag gingen we op verkenning in Volendam. 11 jaar geleden waren we hier ook al, met baby Ferre. Ondertussen is het al een flinke tiener geworden, klaar om Volendam bewust te bezoeken.

We startten de dag zoals gewoonlijk met een fietstochtje (na het ontbijt natuurlijk), dit keer naar Volendam centrum. We maken onze fietsen goed vast aan een brugje en nemen dadelijk de veerboot naar Marken. Dit is een overtochtje van 30 minuten dat ons naar het voormalige eiland Marken bracht. Voormalig omdat Marken sinds de jaren 50 ook met de auto bereikbaar is.

Op de veerboot.
Klompenmakerij Marken
Haventje van Marken

We aten in Marken een salade van gerookte vis, een bordje gerookte vis en kipnuggets met frietjes. Allez, we aten ieder één van deze gerechten hé. Eens terug op het vasteland wandelden we nog even door het gezellige Volendam, fietsten naar de Deen (supermarkt) om inkopen te doen en keerden terug naar de camping.

De camping in Edam is een mooie camping, maar ze heeft haar beste tijd gehad. Sanitair is verouderd en beschimmeld en niet erg goed onderhouden. Plaatsen zijn mooi groot, maar er staan zoveel vaste gasten dat je je als toerist niet erg welkom voelt. En een speciale vermelding voor onze overbuurvrouw die de hele dag, zittend in een zetel, haar man commandeerde met de stem van een viswijf.

De buurvrouw op waggel.

Het was weer een stralende dag, dus moe en voldaan kropen we op tijd onder de wol.

Een reactie plaatsen