Nieuwe banden voor de mobilhome

De banden die momenteel op de mobilhome zitten, zien er eigenlijk nog perfect uit. Maar natuurlijk begin je wat te lezen, bezoek je wat online fora en spreek je met mensen uit de branche. En iedereen zegt hetzelfde: na zes jaar moet je eigenlijk je banden vervangen.
Waarom dan? Ze zijn toch niet versleten?! Inderdaad, ze zien er niet versleten uit maar de samenstelling van het rubber in de band verslechtert door weerinvloeden en veroudering. En dat verhoogt de kans op een klapband, wat je liever niet wil meemaken als alles wat je lief is langs of achter je zit in dat gevaarte van 3500 kg. De leeftijd van je banden kan je aflezen in de DOT code (meer uitleg hier).

Dus begon de zoektocht naar nieuwe banden. Zelf heb ik mijn informatie van online fora, een test van Promobil en enkele andere sites gehaald. Volgens een bepaald online forum dat ik nogal vaak bezoek, was Michelin Agilis Camping een goede keuze en ook de Continental Vanco Camper. Volgens Promobil, een toonaangevend Duits tijdschrift over campers waren de Pirelli Carrier Camper en de Continental Vanco 200 de beste zomerbanden voor mobilhomes.

Na overleg met de lokale bandencentrale (Maasland Banden in Dilsen) hebben we besloten te gaan voor de Continental Vanco Camper, met hogedrukventielen (omdat de druk tot 5.5 bar kan oplopen) en gevuld met stikstof (uitgebreide uitleg over de voordelen van stikstof: klik hier). We kozen voor deze band omwille van de iets hogere belastingsindex (116 ipv 113 voor de Pirelli) en omwille van de specifieke geschiktheid voor campers (de gewone Vanco 200 voor bestelwagens heeft niet de extra versteviging in de wangen van de band, wat hem minder geschikt maakt voor een camper die soms lang stil staat). De bandendruk bedraagt 4,5 bar op de achterwielen en 4 bar op de voorwielen.

De banden werden gisteren besteld en vandaag reeds vervangen, dus zijn we weer in orde voor hopelijk 6 tot 7 jaar. Veel verschil in het rijden merk ik niet, misschien stuurt de camper wat lichter.

2 gedachten over “Nieuwe banden voor de mobilhome

  1. Hello Stefaan
    Ik weet niet als je in de winter naar Duistland gaat moet je wel winter banden hebben,en nog anderen landen,nog niet in Frankrijk.
    Groetjes Jean-Pierre

Een reactie plaatsen