Lang weekend Zeeland

Hemelvaartweekend 2019 brachten we na veel wikken en wegen (en na het zoeken naar een plekje zonder regen) door in Zeeland, meer bepaald in Middelburg.

Omdat Ferre woensdagavond het volleybalseizoen nog wou afsluiten met zijn teammaatjes, vertrokken we pas op donderdagmiddag. Gepakt en gezakt reden we nog even naar het tankstation om LPG te tanken (om te koken en indien nodig te verwarmen). Na het tanken wou de camper spijtig genoeg niet meer starten, de batterij kreeg de motor niet meer gestart. Na 20 minuten was Depannage Garage Vanderveken er al: niets aan de hand met de batterij, maar wel plat omdat de camper te lang had stil gestaan. Niet verwonderlijk, door allerlei omstandigheden waren we al 7 maanden niet meer weg geweest. Dus: meer op vakantie gaan!

Na een vlotte rit arriveerden we op Stadscamping Zeeland op een boogscheut van het centrum van Middelburg. Zeer tegen onze gewoonte hadden we vooraf een plekje gereserveerd. Gelukkig maar, de camping was volledig volzet omwille van het mooie weer. Naast Nederlanders zijn er ook veel Duitsers en Belgen te vinden op deze mooie, rustige camping.

We namen ons voorziene plekje in, een ruime kampeerplaats met privé sanitair (een luxe die ons vorige keer aan de Bodensee erg bevallen was). Naast douche, wc en wasbak heeft de kampeerplaats ook een eigen afwasbakje. Weinig sociaal, maar wel gemakkelijk.

Omdat sommigen heel moe waren (ik dus) deden we donderdagavond niet veel meer. Een korte wandeling, balletjes in tomatensaus (de eerste klassieker dit weekend) en vroeg onder de wol.

Uiteraard ontbijten we buiten met verse croissants en broodjes!

Vrijdag zou de minst mooie dag worden (qua weer) dus we trokken naar het centrum van Middelburg waar eerst de De Lange Jan beklommen om een mooi uitzicht op de stad te krijgen. Middelburg is niet heel groot, maar er is wel veel te beleven waardoor het ook heel toeristisch is. En uiteraard is Middelburg, net zoals de rest van Nederland, een waar fietsparadijs. Fietspaden zo breed als de straten in Vlaanderen en op veel plaatsen voorrang. Heerlijk veilig (en plat) om te fietsen.

De Lange Jan
De abdij

Op het einde van de namiddag deden we nog een rondvaart door Middelburg om een andere kant van de stad te zien.

Terug aan de mobilhome maakten we kip met rijst en currysaus als avondeten, nog een klassieker op reis. Na het dineetje fietsten we nog terug naar het centrum voor een lekker ijsje op de markt.

Zaterdag sliepen we uit alsof het vakantie was. Het was ruim negen uur toen we de stralende zon binnen lieten. Weer een heerlijk ontbijt in de zon en we vertrokken met de fiets naar Vlissingen.

Na een klein uurtje fietsen en weg zoeken, kwamen we eindelijk in de haven van Vlissingen aan. Grote en kleine boten komen en gaan, dus we installeerden ons op een terras aan de monding van de haven.

Na de lunch wandelden we nog over de dijk van Vlissingen waarna we terug naar Middelburg fietsten, dit keer langs het kanaal. We reden recht naar het centrum om nog enkele kooroptredens mee te pikken van “Vólkoren”, een evenement dat dit weekend in Middelburg plaats vond.

De spaghettisaus die we vanmorgen uit de diepvries hadden gehaald, durfden we niet meer opeten omdat de temperatuur in de mobilhome opliep tot 38 graden. Dus werd het saus uit een pakje, maar het smaakte toch zeer lekker (alweer).

De fietsen hangen al terug aan de mobilhome, morgenvoormiddag rijden we terug naar huis. Een weekje werken, en dan hopelijk weer op vakantie tijdens het pinksterweekend.

Een reactie plaatsen