Kaatsheuvel – de maidentrip

Eindelijk! De eerste uitstap met onze eigen camper. Omdat we nog vanalles moeten uitproberen, kozen we voor dicht-bij-huis bestemmingen.
Onze eerste stop is minicamping de Hoefstal in Kaatsheuvel, uiteraard met de bedoeling om morgen de efteling nog eens te bezoeken.
De (korte) rit naar hier verliep vlekkeloos en vlot. Wat vooral opviel was het lage verbruik: 8,2 liter per 100km met slechts 30km snelweg. Niet slecht voor een Transit van 7 jaar oud met meer dan 3000kg op zijn/haar heupen.
De minicamping waar we staan is tijdens de winter enkel toegankelijk voor campers, ik vermoed omdat het sanitair gesloten is. De prijs van 38,80 EURO voor twee nachten inclusief stroom en toeristenbelasting lijkt me billijk.

Deze namiddag was het zonder verwarming een heerlijke 23 graden in de camper dankzij het heerlijke winterzonnetje. We hebben onmiddellijk de fietsen afgeladen en zijn op verkenning gegaan rond de efteling en in het nabijgelegen dorp. Dankzij het carnaval zijn de winkels hier twee dagen gesloten, dus we waren snel uitgewinkeld :mrgreen:.
Na een uurtje fietsen hebben we een aperitiefje gedronken (wijn: vergeten, cava: thuis in de frigo vergeten, gelukkig hebben we wel Leffe bij en een chipske) en een spelletje gespeeld.

Snel wat eten maken en dan nog de dag (voor Ferre dan toch) afsluiten met wat tekenen en knutselen.

Al bij al een rustige en geslaagde eerste dag, morgen gaan we de drukte van de Efteling opzoeken.

(foto’s volgen zodra we een betere verbinding hebben)

Een reactie plaatsen