Hot, hot, hot!

De afgelopen twee dagen was het erg warm hier. Temperaturen tot 26° en geen zuchtje wind. Het is dus nodig om verkoeling te zoeken in de bergen of aan het water.

Gisteren begonnen we de dag in de bergen. We fietsten naar Ried waar we de bergbahn naar Fendels namen. Vandaaruit ging het met een stoeltjeslift tot boven op de berg (heerlijk zo een stoeltjeslift als het zo warm is).

IMG_20160719_111521

Boven op de Alm was het allemaal wat kleinschaliger, rustiger en goedkoper dan in SFL.

Picknick in de boom
Picknick in de boom

Ilse en Ferre namen de gocars over de rodelbahn naar beneden en ikzelf wandelde de 4.5 km rustig naar beneden. Onderweg was ik wel blij dat er redelijk wat schaduw was.

IMG_20160719_130337

Terug beneden fietsten we naar het lokale Freibad waar we een schaars plekje in de schaduw vonden. Het water was heerlijk koel en het volk fijn om te bekijken.

We staken de bbq aan op de camping en bakten lekkere hamburgers met groentjes. Écht kamperen!

IMG_20160719_182832

Tijdens het eten stond ineens Nienke aan de tafel om onze Ferre te kidnappen. Ze speelden nog tot half tien samen verstoppertje, tikkertje,…  en namen toen afscheid van elkaar.

Ferre en Nienke
Ferre en Nienke

Vandaag beloofde weer een hete dag te worden dus trokken we naar Möseralm. We wandelden naar de Sunliner in Serfaus, daalden af en namen de lift terug naar Hög waar Ferre twee keer op de Schneisenfeger ging, eens met mama en eens met papa. Ging lekker snel!

We wilden nog kanovaren op het meer maar de wachttijd  was te lang. Ook het terras zat overvol dus aten we een likijsje en daalden af naar Serfaus waar we de bus naar de camping namen.

Uitgeteld zitten we nu buiten, gepakt van de warmte en de goede berglucht. Ik gok dat we voor tien uur slapen.

Morgen zou het hier beginnen regenen, dus dat wordt rust- en poetsdag.

Tschüß!

Een reactie plaatsen