Het kasteel van Bouillon

Waar Ferre al een hele week naar uitkeek, werd vandaag eindelijk een feit: we bezochten het kasteel van Bouillon.
Vanmorgen maakten we alles klaar op de camping in Luxemburg, maar we hadden een probleempje: het “grijs” water wou niet uit de tank lopen. Camper gedraaid omdat de stortplaats niet vlak was, hendel eens open en dicht gedaan, eens goed gevloekt,…  Maar niets hielp. Dan maar verder zonder te lozen (stortus interruptus?).
Toen trokken we naar Bouillon waar we eerst de camper beneden aan de school parkeerden. We gingen te voet naar boven en zagen dat we met de camper tot op de parking konden rijden (en dat deden we dus ook).
En toen het bezoek… Vermits we allebei in het onderwijs werken mochten we gratis binnen. Ferre rende als een dolle hond voor ons op en gaf zijn ogen de kost. Torens, putten, kelders, folterkamers, gevangenis,…  Het was allemaal even geweldig voor onze kleine ridder.

image

image

image

Na het bezoek (dat volgens Ferre veel te kort was maar toch anderhalf uur duurde) gingen we lekker eten in “Le Mont Blanc” aan de voet van het kasteel. Deze taverne heeft een redelijk uitgebreide kaart en zat stampvol. We aten er een heerlijke vol au vent met frietjes.

image

Ondertussen zijn we aangekomen in het supertoeristische Han-sur-Lesse waar we twee nachten verblijven op een grote camperplaats (die goed vol staat).

image

Smakelijk en tot morgen!

PS: het probleem wat het grijs water heeft zichzelf opgelost, nu loopt het er wel terug uit…

1 gedachte over “Het kasteel van Bouillon

Een reactie plaatsen