Graz – een warme stad

Gisteren arriveerden we in Graz, de tweede grootste stad van Steiermark. De camperplaats is gelegen aan een mooi “freibad” met heerlijk zuiver water uit de bergen (dus zonder chloor of zout en toch 26,5 graden warm). De buitentemperatuur was 32°C dus de verfrissing van het zwembad gisterennamiddag was nodig en welkom. Kort nadat we iets te drinken waren gaan halen, morste ik mijn radler op de ene handdoek en Ferre zijn ijsje op de andere. Dan maar terug naar de camping zeker? 😀

Na een heerlijke rustige en warme nacht, stonden we vanmorgen op tijd op. Ferre en mama gingen de bestelde broodjes aan de receptie halen en na het ontbijt maakten we ons klaar voor ons bezoek aan de stad. Met bus 32 reden we naar het centrum waar we eerst naar de Schlossberg gingen. Naar boven met de lift in de berg, boven rondwandelen en genieten van de uitzichten en een drankje. Daarna met de trappen terug naar beneden.

Onderaan de berg namen we daarna een treintje dat in de gangen van de berg rijdt. Deze gangen werden tijdens de oorlog gebruikt als schuilkelder bij bombardementen. Het treintje rijdt nu door gangen die verschillende sprookjes vertellen met klank- en lichteffecten. Bovendien was het heerlijk fris in de berg (koud volgens Ferre en mama).

Na het treintje gingen we eten in een typisch Steiermarks restaurantje waar we met enige moeite toch eten vonden dat we kenden en lusten (ik had vandaag niet zo een zin in hart, longen en lever). Dus een Grazer Schnitzel, een Wiener Schnitzel en een bord frieten voor Ferre. Na het eten nog even shoppen (natuurlijk een sjakosj voor mama) en daarna op de bus terug naar de camperplaats. Moe (met 11 kilometer in de benen) zitten we nu onder de bomen uit te puffen van een warme dag. Ferre’s energie is nog niet op, die is nog vlijtig met houtsnijwerk bezig.

Ah ja, foto’s kan ik hier niet uploaden, dus zitten ze allemaal onder deze link: https://photos.app.goo.gl/kvby73k3HnnFK0r73

 

Een reactie plaatsen