Een drukke dag in Kleinenzhof

Een dagje op een camping waar zo veel te doen is, wordt vanzelf een gevulde maar toch rustige dag.

Na een goede nachtrust zagen we ijs op de ramen van de mobilhome, ijs dat als snel door de zon gesmolten werd. We begonnen de dag met alweer een heerlijk ontbijt met verse keizersbroodjes en croissants, dat ga ik sowieso missen als we terug thuis zijn. Eten ze in Duitsland eigenlijk geen boterhammen? Een gewoon brood vind je hier nauwelijks in de winkel.

Na het ontbijt ben ik me toch maar eens gaan scheren in het sanitairgebouw waarna we naar het zwembad vertrokken. De camping heeft een eenvoudig maar mooi binnenzwembad waar het lekker warm is. We zaten nauwelijks met 8 mensen in het zwembad, vreemd als je ziet hoe groot de camping is.

Als middageten hebben we buiten aan de camper lekkere verse pannenkoeken gegeten en een beetje in de zon gezeten. Het weer was heerlijk, als je uit de wind en in de zon kon zitten.

Pannenkoeken eten aan de camper
Pannenkoeken eten aan de camper

Na de middag heeft Ferre voor het eerst een ritje op een paard gemaakt (of toch een grote pony). Het duurde maar 10 minuutjes, maar Ferre heeft van iedere minuut genoten. Zo fier als een gieter zat hij op het paard/pony.

Te paard door het zwarte woud
Te paard door het zwarte woud

Na het paard heeft Ferre zijn mama en papa getrakteerd op een ijsje en een weissbiertje, op het terras van het hotel. Terwijl we daar zaten werd de barbecue aangestoken door de familie Harter, de eigenaars van de camping. Ze hadden een kinderbarbecue georganiseerd waarbij de kinderen van de camping brood en vlees konden bakken op een tak boven een grote barbecue.

Zelf vleesje bakken
Zelf vleesje bakken

Deze gevulde dag gaan we dadelijk afsluiten met avondeten in de camper en daarna gaan we de laatste nacht van onze vakantie in.

Een kinderijsje op het terras
Een kinderijsje op het terras

Een reactie plaatsen