Donderdag 19 juli – boomtoppenpad en Binz

Na weer een nachtje vol regen, fietsten we vandaag naar het Boomtoppenpad (Baumwipfelpfad) in de buurt. Wauw, wat een indrukwekkend bouwwerk in de mooie natuur. Over 1,2 kilometer wandelden we op een hoogte van 17 meter boven de grond tussen de boomtoppen. Een aparte ervaring.

De toren van het pad is 40 meter hoog en biedt een prachtig panorama over dit stuk,van het eiland Rügen. Met zweterige handjes en toegeknepen billen beklommen ik en mijn hoogtevrees de toren. Terug onder daalde mijn hartslag van 135 slagen per minuut terug naar 80. Pfff, mooi maar niet echt iets voor mijn hoogtevrees.

We aten onderaan het pad een lekkere Currywurst mit Pommes en toen waren de centen op. Dus moesten we opnieuw naar Binz voor de dichtstbijzijnde bankautomaat.

Daar aangekomen stalden we onze fiets aan het strand en wandelden een uurtje met de voetjes door het water. We tankten geld en aten een ijsje. Vanavond eten we een pistoleeke aan de mobilhome, we proberen de handdoeken nog te wassen en we maken de mobilhome klaar voor vertrek morgen (vers water nemen, vuil water storten, wc leegmaken). Morgen rijden we naar Sellin, een andere badstad op enkele kilometers van hier. Daarna rijden we richting Berlijn.

Een reactie plaatsen