Dinsdag 17 juli – Prora

Het ritje van Neukloster tot Prora was 175 kilometer lang en verliep erg vlot over een bijna lege autostrade. In Prora aangekomen zochten en vonden we onze camperplaats. Deze camperplaats werd recent vernieuwd en heeft nu een speeltuintje, een biergarten, een restaurantje, mooi sanitair en veel personeel.

De camperplaats is druk bezocht, het is de hele dag een komen en gaan van nieuwe buren. Gezellig druk en veel variatie.

Op deze dinsdag namen we onze fietsen van de camper en trapten naar de Kolos van Prora. Dit is een bouwwerk dat indertijd door de nazi’s werd gebouwd als vakantie-oord voor de Duitse arbeiders, in het kader van het KdF programma (Kraft durch Freude). De bouw werd gestart in 1935 maar werd nooit voltooid door de komst van Wereldoorlog II. Er zijn in het gebouw 10.000 kamers voor 2 personen en het gebouw strekt zich uit over een lengte van 4 km langs de kust, op enkele tientallen meters van de Oostzee.

Een stuk van de gebouwen is een jeugdherberg geworden die druk bezocht wordt. Een heel groot stuk is nog in originele vervallen staat maar van het achterste stuk is mijn mooie vakantieverblijven aan het maken met alle voorzieningen er bij. In een van die nieuwe restaurantjes aten we een lekkere pizza onder de avondzon.

Een reactie plaatsen