Denemarken dag 3 – Vikingecenter

Dag 3 can onze reis in Denemarken stond helemaal in het teken van het Vikingecenter in Ribe. Zie het als Bokrijk, maar dan met Vikings en hun ambachten. Het hele terrein is bezaaid met gebouwen die werden gemaakt op basis van opgravingen. Tientallen acteurs spelen ondertussen het leven van de Vikings na en de bezoekers mogen deelnemen.

In de voormiddag ging Ferre boogschieten, vechten als een Viking en hout snijden. ’s middags aten we Vikingworsten en Flammkuchen.

‘ s Namiddags mocht Ferre zelf een munt slaan en bekeken we een mooie roofvogelshow op het terrein. Tussendoor deden we oude spelletjes en kochten een hangertje op de authentieke markt.

Toen we met de fiets terug aan de mobilhome kwamen aten we de pannekoeken op die we onderweg hadden gekocht. Daarna volgde een rondje ‘Jachtseizoen’, waarbij Ferre en mama moesten jagen op een vluchtende papa, geholpen door een app met GPS.

Mama ging voor het avondeten een lasagna opwarmen in de gezellige gemeenschappelijke eetruimte en we aten de lasagna buiten op met een versgebakken broodje.

Morgen staan op het programma: Viking museum en een fietstocht langs de Waddenzee.

1 gedachte over “Denemarken dag 3 – Vikingecenter

Een reactie plaatsen