Denemarken dag 12 – het einde nabij

Vanochtend, na een goede nachtrust, fietsten we rechtstreeks naar De Kleine Zeemeermin, een beeld dat je gezien moet hebben in Kopenhagen.We baanden ons een weg door 5 bussen onbeschofte Chinezen en konden het beeld zelfs bekijken 😁.Daarna gingen we naar het koninklijk paleis, waar buiten toeristen niet veel te zien was. De volgende bestemming was kleurrijker: Freetown Christiana. In 1971 begonnen hippies daar met het kraken van een oude legerkazerne, en ze zijn er gebleven tot nu. Ze hebben zich een soort van onafhankelijk verklaard en daardoor vinden ze het normaal om wiet en hasj te verhandelen op straat. Verder was er een marktje, enkele winkels, restaurantjes en veel Street-art. Ik denk dat de meeste hippies nog sliepen toen wij er waren, het was er redelijk rustig. Ah ja, en ze hebben liever dat je er geen foto’s maakt.’s Middags aten we aan eetstandjes in het centrum (pizza, smørrebrød en een wrap) waarna we richting nationaal museum gingen. Vooral de mummies en het kindermuseum waren heel interessant, maar bij ons was de fut er al wat uit.We reden nog naar de Lego winkel waar je moest wachten om binnen te mogen.De prijzen lagen er hoger dan thuis, dus we hebben niets gekocht.De laatste bestemming was een grote mall in de buurt maar de rit ernaartoe was veel mooier: we reden vlak langs het water waar duizenden Denen verkoeling zochten.

We eindigden de dag bij McDonald’s zoals we Ferre al twee dagen hadden beloofd. Moe en vuil na 26km fietsen door de stad namen we een lekkere douche in de camper.

Morgen begint de terugreis, rustig aan. Niet met het veer, want dan rijden we de hitte in. Dus we maken een omweg via Jutland.

Een reactie plaatsen