Denemarken dag 11 – Kopenhagen

Vanochtend bakten we broodjes in de Wonderpan en sprongen op de fiets naar het centrum van Kopenhagen. Kopenhagen is een fietsstad bij uitstek en toont dat door zeer brede fietspaden, verkeerslichten voor fietsers en zelfs voorsorteerstroken op de fietspaden.

We begonnen ons bezoek in het stadhuis, een indrukwekkend bouwwerk met een centrale hal die groot genoeg is om het stadhuis van Dilsen in te zetten.

Een luchtfoto van de stad siert de vloer in de centrale hal, dus al snel vonden we onze camperplaats en enkele trekpleisters van de stad.

Daarna trokken we naar Strøget, een druk en gezellig straatje met winkeltjes en eethuisjes. We aten een bubbly waffle en een pannekoek en wandelden richting Tivoli. Tivoli is een groot park en pretpark dat rond 1840 gebouwd werd in het centrum van Kopenhagen.

Door het mooie weer was het er redelijk druk, dus veel attracties hebben we niet gedaan. Deze attracties moest je bovendien apart betalen en ze waren niet goedkoop (tot 12 euro per ritje).

Ferre probeerde Sushi in de Tivoli Foodhall maar tot zijn eigen teleurstelling lustte hij het niet. Dus papa offerde zich op.

Mama at een vegetarische wrap en Ferre nam uiteindelijk een lekkere vettige hamburger.

We drinken weer enkele peperdure drankjes (halve liter bier en grote cola: 15,50 euro aub).

Na het late eten sprongen we op de fiets naar King’s Garden waar vele Denen verkoeling zochten met een blikje bier in de schaduw.

De benen waren nog niet moe dus opnieuw de fiets op, richting Nyhavn. Dit hippe stuk van de stad is een trekpleister voor bussen toeristen en Denen die verkoeling zoeken in en aan het water. Moet je zien als je in Kopenhagen bent.

Moe en verhit fietsten we terug naar de camper, een ritje van 7,5 km met een tussenstop in de lokale supermarkt.

Op de camperplaats aten we en babbelden met een avontuurlijk gepensioneerd koppel uit Antwerpen. Met hun stoere 4×4 camper zijn ze al een maand op reis en hun volgende bestemming is de noordkaap en daarna Rusland. Hun eindbestemming kenden ze nog niet, maar de reis ging zeker nog enkele maanden duren.

Morgen opnieuw naar Kopenhagen: Freetown Christiana en de kleine zeemeermin staan op het programma.

Een reactie plaatsen