De Lage Kempen – terug bloggen

Na enkele korte uitstapjes naar zee en naar de Limburgs fruitstreek, beginnen we met volle moed aan een nieuwe zomer in de camper. De Corona-epidemie heeft roet in het eten gegooid van al onze reisplannen van de afgelopen 20 maanden, maar we zijn klaar voor een verse start.

Het eerste korte tripje van zomer 2021 gaat naar Hechtel-Eksel, vakantiepark De Lage Kempen. Het eigenlijke doel was fietsen tussen de bomen, wat op een kilometer van de camping ligt.

Vrijdagmiddag reden we op een klein uurtje van thuis naar deze camping in Hechtel-Eksel. De camping heeft een verwarmd zwembad, een mooie brasserie met terras, minigolf, springkussen en alle nodige voorzieningen voor de veeleisende kampeergast.

We zetten onze camper tussen de vele tentjes, caravans en campers en starten met de voorbereidingen voor een avondje voetbal: de Rode Duivels tegen Italië. De hele camping hangt vol vlaggen, op het terras staat een grote TV dus iedereen is er klaar voor. Helaas verloren de Rode Duivels met 2-1 van Italië.

Dag twee, zaterdag: uitslapen tot 9u, broodjes halen die we vrijdagavond besteld hebben en dan de fiets op voor een tochtje van 25 kilometer. Eindelijk een kans voor Ferre om zijn nieuwe elektrische plooifiets te testen. De route werd uitgestippeld en low-tech genoteerd:

Eerst passeerden we uiteraard fietsen door de bomen: een 700 meter lange lus die tot 10 meter hoog reikt en fijn te fietsen is. Het was er niet heel druk, maar we kwamen toch An en Ivo met kinderen (allen uit Dilsen) daar tegen.

Daarna ging het verder naar een grote Duitse militaire begraafplaats in Lommel. Duizenden graven van gesneuvelde Duitse soldaten zijn te zien in deze indrukwekkende en mooi verzorgde begraafplaats. Vreemd genoeg was er ook een brasserie met terras aan de begraafplaats, dus daar dronken we een lekker aperitiefje.

Daarna volgde nog een mooie fietstocht door Lommel, Kerkhoven, Hechtel-Eksel en nog enkele dorpjes. Na 25 kilometer op een plooifietsje waren de benen van mama en papa moe, maar Ferre was nog zo fris als een hoentje door zijn elektrische plooifiets.

Aangekomen op de camping wou Ferre gaan zwemmen, maar het water van het verwarmde zwembad bleek toch te koud. Dus maakten we er een chill namiddagje van met een drankje, een snoepje, een spelletje en uiteindelijk een hoop regen.

Morgen (zondag) fietsen we nog wat, als het weer het toelaat. Bij slecht weer trekken we vervroegd naar huis, want buiten fietsen en wandelen is hier niet zo heel veel te beleven :-).

Een reactie plaatsen