De Duitse kust

Nadat we gisteren arriveerden aan de Bodensee, trokken we per fiets op verkenning. In het dorp bezochten we het Reptilienhaus waar slangen, varanen en andere lieverdjes boos lagen te kijken. Echte actie was er pas toen de hagedissen hun maaltijd van levende sprinkhanen voorgeschoteld kregen.

Daarna genoten we, na het eten van spaghettisaus uit blik van www.dosen24.com, van een heerlijke avond in en aan de camper. Die saus hebben we onlangs in Kevelaer gekocht toen er niets anders te vinden was, en eigenlijk was ze niet slecht.

Vanochtend voorspelden ze slecht weer hoewel het al vroeg aangenaam warm was. We duwden de regenjasjes in de rugzak en trokken per fiets naar Meersburg, een dorp/stad met twee burchten vlak aan het meer. De oudste burcht bezochten we, gedeeltelijk met gids, en was ronduit indrukwekkend. Meersburg op zich is ook erg mooi, wij vinden het plekje zelfs mooier dan Rothenburg ob der Tauber. We kochten enkele souvenirs en vonden zelfs een hoed die mij past in een hoedenwinkel. Één ganse hoed in de hele winkel die me paste! En dat noemt zich een hoedenwinkel? ? We aten een snack in een lokale Imbiß, kochten heerlijk olijvenbrood (waarom hebben ze dat bij ons niet?)  en fietsten terug naar de mobilhome. En de regenjasjes bleven in de rugzak want het bleef mooi weer vandaag.

Na het avondeten reden we naar het lokale dorp waar de jaarlijkse havenfeesten aan de gang waren. Zelden zoveel halve liters bier, currywursten en zatte Duitsers gezien.

Douchen en wakker blijven tot het vuurwerk was de boodschap en nu liggen we al in bed met de raampjes open want het is nog lekker warm. Oh ja, en de muggen steken hier ook vrolijk hoor Lonne, zelfs overdag terwijl we buiten eten. En jeuken dat dat doet! Na enkele steken heb ik dan maar muggenmelk gesmeerd, helaas te laat ?.

Morgen vertrekken we naar het zwarte woud.

Een reactie plaatsen