Dag 8 – Le Mont Saint-Michel

Vanochtend waren we redelijk vroeg uit de veren. Te vroeg voor de bakker, want de croissants en baguettes waren er nog niet.
Na weer een lekker ontbijt werd de mobilhome klaargemaakt voor onze volgende bestemming. Wc leegmaken, water lozen, water vullen, … en we vertrokken richten Le Mont Saint-Michel. Voor een keer konden we tolvrij over de autosnelweg dus na nauwelijks 45 minuten waren we al op de camperplaats op 7 km van Le Mont.

Snel maakten we de fietsen klaar en reden op 20 minuutjes tot aan de brug die leidt naar Le Mont. Waar je hier vroeger enkel bij eb kon oversteken naar het eiland, is er nu een brug gebouwd zodat Le Mont altijd bereikbaar is. Deze brug moet je te voet of met een shuttlebus oversteken en we zaten nog lang niet aan 10.000 stappen vandaag.

Op het eiland zelf was het een drukte van jewelste met het ene souvenierwinkeltje naast het andere en enkele brasserieën ertussen. Bovendien was het drukkend warm tussen de hoge gebouwen en was er weinig schaduw.
We wandelden naar boven, wandelden over de kantelen, bezochten de abdij en gingen lekkere pannenkoeken eten op een mooi terrasje.

Na het bezoek was ons kaarsje uit … we wandelden over de brug naar onze fietsen, we fietsten naar een epicerie waar ze ijsjes verkochten en aten de heerlijk verfrissende ijsjes op in de schaduw.
Aangekomen aan de camper dronken we een tweetal liter water, rustten wat uit en aten een stukje stokbrood als avondeten. We belden met de verschillende thuisfronten en daarna een verkwikkende douche en op tijd naar bed!

Slaapwel en tot morgen!

1 gedachte over “Dag 8 – Le Mont Saint-Michel

Een reactie plaatsen