Dag 6 – Memorial museum Caen

Vandaag bezochten we het Memorial Museum in Caen, één van de grootste musea over Wereldoorlog II. We reden vanuit Honfleur in iets meer dan een uurtje tot op de camperparking aan het museum.
Daarna bezochten we het museum dat de geschiedenis vertelt van 1914 tot aan de val van de muur, vooral met de focus op Frankrijk uiteraard. Straf om te zien hoe een moord op een troonopvolger kan leiden tot twee wereldoorlogen en een koude oorlog!

‘s Middags aten we in het museum en na een viertal uurtjes keerden we terug naar de camper. We besloten om hier niet te overnachten maar een stukje verder te rijden richting Le Mont Saint Michel.
Na 45 minuten arriveren we op een zeer mooie en rustige camping in Villedieu. Met zeer grote plaatsen en een prachtig zwembad maak je ons altijd blij en we springen bij aankomst meteen in het azuurblauwe water.

Lekker afgekoeld (het is hier 27 graden in de schaduw) wandelen we voor enkele geocaches naar het historische centrum van de stad. We doen enkele inkopen voor het avondeten en keren terug naar de camper waar we eten en de avond afronden met een spelletje.

De camping en het stadje bevallen ons zo goed dat we besluiten nog een dagje extra hier te blijven. Wat geocaches doen, stadje verkennen, zwemmen en al een eerste wasje doen om te veel vuile was te voorkomen 👍😁.

Een reactie plaatsen