Dag 3 en 4 – tussenstop aan de Neuklostersee

Op zondag de 15de juli zouden we van Bremen naar het eiland Rügen rijden, maar een zeer lange file schrok ons af. Toen we via Google Maps de melding kregen dat we meer dan een uur vertraging zouden hebben, namen we de eerstvolgende afslag richting Neuklostersee.

De camperplaats in Neukloster is een oase van rust met vooral passanten van gevorderde leeftijd, gelegen aan de oever van de Neuklostersee. De dame aan de receptie is zeer streng en controleert voortdurend of haar vele (onnodige) regeltjes gevolgd worden. Spijtig, want de ligging is erg mooi.

Het weer aan het meer was te mooi en er was nog te veel te doen, dus bleven we twee dagen in Neukloster. We aten een lekker Oostzee visje aan de oever van het meer, fietsten rond het meer door het bos en gingen waterfietsen op het meer.

‘S middags staken we de BBQ aan en aten een lekker Duits worstje met groentjes.

Maandagnamiddag was het te warm om veel te bewegen, dus deden we een siësta. Lang kon ik niet stilzitten: de luifel een poetsbeurt. Eerder had ik ook al de aansluiting van de waterpomp hersteld, nu loopt het water weer met een normaal debiet.

Een reactie plaatsen