Dag 23 – (Het meer van) Annecy

Vannacht stonden we bij de boer langs een drukke weg. Zoals voorspeld hebben we niet heel veel geslapen door de voorbijrijdende en -razende auto’s, moto’s en vrachtwagens.
Dus we verhuisden vanmorgen eerst naar een andere camping enkele kilometers verderop: Camping Les Rives du Lac. Rustig gelegen met grote schaduwrijke plaatsen en een eigen strand aan het meer: wat willen we nog meer? Geen platte fietsband willen we, want dat bleek wel het geval te zijn toen we vertrokken naar Annecy: de fiets van mama had platte band. We huurden snel een fiets aan de camping en begonnen te fietsen: 6,6 heerlijke kilometers langs het meer.
Wat een prachtige en schilderachtige plek is dit! Instagram filters heb je hier niet nodig om mooie foto’s te maken.
We bezochten het oude en het nieuwe stuk van Annecy en een shoppingcenter maar gingen ook lekker eten in een van de gezellige straatjes die de stad rijk is.


Het was weer een heel zwoele middag en zeker in een stad werkt zoiets op je systeem. Dus rond 16u fietsten we naar de camping en naar de Carrefour om inkopen te doen.

Nog voor het eten gingen we ook nog even afkoelen in het meer, want dat zag er zeer uitnodigend uit. We wandelden meer dan 100 meter het water in en nog steeds konden we staan. Het water is 26 graden, blauwgroen en de bodem is van zand. Heerlijk!

Na het zwemmen aten we wat fruit (en gebakken eitjes voor Wewwetje) en deden de afwas en ook nog de handwas (een paar T-shirts voor papa).
Ondertussen staat er een lekker windje. Het belooft een koele en rustige nacht te worden. Morgen trekken we weer verder/dichter naar huis.

Een reactie plaatsen