Dag 2 – de IJzertoren en Cap Blanc Nez

Een frisse nacht, daar hadden we niet op gerekend! Dus laten we om 4 uur vanmorgen klappertandend onder onze lakentjes. Na 10 minuutjes woelen en twijfelen ben ik dan toch maar opgestaan om de verwarming aan te zetten.

Omdat we niet goed geslapen hadden, werden we pas na 9u wakker. Broodjes werden gebakken, we ontbeten in het zonnetje en na de badkamerrituelen trokken we naar de IJzertoren en het centrum van Diksmuide.

Het bezoek aan de IJzertoren was om stil van te worden. Oorlogstaferelen en verwoesting die we nu helaas ook weer dagelijks op televisie zien. Leren we het nog ooit?

Zicht vanop de toren, op de ruïne van de originele IJzertoren.

Na het bezoek fietsten we naar de Grote Markt van Diksmuide, kochten een hapje in de supermarkt en installeerden ons in het park in de zon. Crisis hè 😮‍💨.

Geen boterhammen in het park.

We fietsten terug naar de camper en vertrokken naar Cap Blanc Nez, met een tussenstop in de Jysk van Calais (dekentjes voor een goede nachtrust).

In Cap Blanc Nez was het een drukte van jewelste, en bij gevolg was er geen plaats op de camping. We reden naar een camperplaats in Sangatte en kwamen tot de vaststelling dat de touretappe van morgen langs onze slaapplaats passeert.

Mama blij, papa berust in zijn lot.

Weten we ineens de reden van de drukte.
We wandelen nog een uurtje door het dorp en langs het strand, bekijken van ver de enorme krijtrotsen en we zien ook heel duidelijk de White Cliffs of Dover aan de overkant van de zee. Op dit punt is het Kanaal het smalst en zeer druk bevaren.

Balletjes in tomatensaus volgens traditie, een douchke voor de geur en moe en voldaan zijn we klaar voor hopelijk een warme en rustige nacht.
Morgen op het programma: wachten op de tourkaravaan en supporteren voor alles wat Vlaams spreekt.

1 gedachte over “Dag 2 – de IJzertoren en Cap Blanc Nez

Een reactie plaatsen