Dag 10 – Oradour sur Glane en transit

Vandaag stond een stukje transit richting Spanje op de planning. We hebben al meer dan 1000km gereden de afgelopen dagen, maar zitten nog steeds ver van onze camping in Spanje.
Dus vanochtend haalde mama broodjes op de camping en maakten we de camper klaar voor de reis van ongeveer 300 km. Vooral richting het midden van Frankrijk, dus naar het oosten.
De reis over de D-wegen ging vlot, maar het duurt natuurlijk wat langer dan over autostrades. Onderweg stopten we nog even bij de Lidl om proviand in te slaan.

Rond 14u kwamen we aan in Oradour sur Glane. Dit dorp werd op 10 juni 1944 helemaal uitgemoord door de Waffen SS, gewoon voor de lol. 643 mensen stierven, waaronder 193 kinderen.
Het dorp zelf is bewaard gebleven in de staat van de dag na de moordpartij. Een indrukwekkend monument dat nu druk bezocht wordt.
(De foto’s moet ik later nog rechtzetten, weer slechte WiFi)

Na het bezoek aan het dorp in een verzengende hitte, haalden we het ijs uit de diepvries van de camper en aten een ijsje op het dorpsplein van Oradour sur Glane.

Daarna reden we verder naar de camping municipale in Bujaleuf, onze eindbestemming voor vandaag en morgen. We liggen op een mooie camping aan een groot toeristisch uitgebaat meer.


Morgen gaan we ons een dagje bezighouden op en rond het meer want het wordt hier weer 33 graden, daarna rijden we verder richting het zuidoosten.

Een reactie plaatsen